مقدمهٔ دکتر تورج دریایی از کتاب تاریخ ایران انتشارات ققنوس:
طبق روایات مسیحی، سه مغ زرتشتی، موبدان دین کهن ایران، برای یافتن عیسی [ع] در بيت لحم، که بسیار دور از آتشکدههایشان بود، ستارگان را دنبال کردند. مغان،آتشکدههایشان و توانایی آنها در مشاهدهٔ ناشناختهها را از هرودوت گرفته تا مارکوپولو توصیف کردهاند.

مقدمهٔ دکتر تورج دریایی از کتاب تاریخ ایران انتشارات ققنوس
بزرگترین امپراتوری عصر باستان، یکی از نیکخواهترین امپراتوریهای تاریخ، در صورتی که امپراتوری خوبی وجود داشته باشد، از آنِ ایرانیان است. کوروش کبیر، بنیانگذار آن، نقشهٔ دنیا را تغییر داد و برای اولینبار در تاریخ، جهانِ آفریقایی-آسیایی را به هم نزدیک ساخت. جانشینان او اولین نظام سیاسی در مقیاس جهانی را خلق کردند، سه نظام آبی باستان – تمدنهای سند، نیل و بینالنهرین – را زیر یک چتر گرد آوردند. بیانیهٔ کوروش کبیر، استوانه کوروش، در میان اسناد باقیمانده از فاتحان جهان موردی استثنایی است که در آن صلح و عدالت میان اقوام و ادیان گوناگون را تحت حکومت استوار خود اعلام میکند. به همین خاطر است که در عهد عتیق از او با مهر تمام به عنوان «مسیح» خداوند یاد میشود و گزنفون وی را به عنوان موضوع اولین زندگینامه یونان برمیگزیند.
بخشی از مقدمهٔ دکتر تورج دریایی
از کتاب تاریخ ایران
پژوهش آکسفورد
ترجمهٔ شهربانو صارمی
انتشارات ققنوس
مجلهٔ ادبی «نوپا» با رویکردی تازه در پی کشف استعدادهای شناخته نشده در عرصهٔ ادبیات میرود و شعرها و داستانها را همراه با نقد منتشر میکند. مجلهٔ نوپا به سردبیری مجتبا نریمان در کنار انتشار مطالب ادبی، سعی دارد در شناخت شعر و داستانهایی که، دور از هرگونه حشو و زوایدِ تبلیغاتی و گذرا، ارزش ادبی و هنری دارند، به مخاطبان خود کمک کند و به آسیبشناسی ضعفها و علل سقوطِ برخی جریانات ادبی بپردازد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.